Gaat jouw CV voor GOUD of ZILVER

It's only fair to share...Share on linkedin
Linkedin
Share on google
Google
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

podium goud, zilver en bronsJe kent het wel, je hebt tussen al die vacatures een hele mooie vacature gevonden, precies op het lijf geschreven en ook nog in de regio waarin je wilt werken. Jouw dag, misschien wel jouw week is nu al goed! In deze blog wordt jouw gouden cv beschreven.

Je hebt geleerd dat je een cv op maat maakt en dat kán ook heel goed, want deze vacature sluit heel mooi aan wat jij wilt gaan doen en de baan biedt ook nog extra uitdagingen, het kan niet beter. Koffie klaar, computer aan en jouw basis is cv erbij gepakt. Jouw personalia, hoef je niet meer naar te kijken dat klopt toch? Natuurlijk, jouw doopnamen heb je niet vermeld, het complete adres (straat, postcode en plaats) staat op een regel en geboorteplaats heb je ook al niet vermeld. Voor dit onderdeel heb je een goed gescoord.

Dan komt natuurlijk jouw persoonlijke profiel. De eerste koffie is al lang vergeten en met de tweede kop hoop je nieuwe impulsen te vinden…….het blijft tenslotte een gevecht. Mijn advies, sla dit deel (persoonlijk profiel) even over! OK denk je hij zal het wel weten. Dan maar beginnen met de werkervaring. Je vermeld al jouw vaardigheden en vertel vooral waar je goed in bent. Dat sluit toch mooi aan met de eisen die in de vacature staan beschreven. Bingo denk je!

Dan komt daar toch die rode pen tevoorschijn van dat menneke dat op jouw schouder meekijkt en die begint te strepen. WAAROM ben je geneigd uit te schreeuwen, dit kan ik toch allemaal? Dat klopt natuurlijk, echter jouw toekomstige werkgever wil niet precies weten wat jij allemaal kan?

NEEN.sol cv schrijven

Jouw toekomstige werkgever wil vooral in jouw cv lezen wat jij kan bieden om de uitdagingen of problemen van de werkgever aan te pakken of op te lossen. Wát zijn die uitdagingen of problemen dan wel hoor ik je zeggen! Wel beste werkzoekende, dat had je natuurlijk helder kunnen krijgen in de voorbereidingen die je ongetwijfeld hebt gedaan alvorens te gaan schrijven.

Je besluit nu even te stoppen en een wandeling te gaan maken door het park. Dat geeft tenslotte altijd veel ruimte en het is ook nog gezond. Toevallig of niet kom je daar een goede vriend tegen met wie je de jouw sollicitatie bespreekt. Hij vertelt dat het bedrijf, waar jij graag wilt werken, bezig is om antwoorden te krijgen hoe zij in kunnen spelen op de nieuwe markt, die is ontstaan. In dit gesprek blijkt dat jij hierover wel ideeën hebt en je gaat goedgemutst huiswaarts. Na een bruine boterham met kaas en melk, ga je weer achter de PC zitten en beschrijf je in jouw cv wat jouw verantwoordelijkheden bij jouw vorige werkgever waren die met een vergelijkbare probleem geconfronteerd werd. Direct daaronder geef je aan welke vaardigheden je hebt ingezet om dit probleem op te lossen.

Dan volgt jouw opleidingen en cursussen. Hierin accentueer jij jouw kennis die je hebt gebruikt om het probleem van de werkgever aan te pakken. Je bent er ten slotte in jouw afstudeerperiode zijdelings bij betrokken geweest.

Jouw persoonsprofiel wordt nu ook al een stuk helderder. Je geeft aan dat jij over voldoende analytisch vermogen bezit om het aangegeven vraagstuk op te lossen en dat je daarvoor een projectteam in gaat zetten met een variëteit aan mensen die je daarbij kunnen helpen dit vraagstuk op te lossen.

In de overige informatie geef je aan dat je van wandelen houdt en actief bent in het verenigingsleven. En daarin actief bezig bent om het sterke verloop van leden op te lossen.

Je slaat jouw cv op met als titel ‘cv+ jouw naam’ in het mapje die je hebt genoemd naar het bedrijf. Dit is een sprekend en overtuigende cv geworden!

It's only fair to share...Share on linkedin
Linkedin
Share on google
Google
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Secured By miniOrange